Norma de amenzi în weekend, pentru șoferii din Timiș: 400!

85

Așa cum ne-am obișnuit deja, la fiecare început de săptămână, Poliția Rutieră face bilanțul sancțiunilor din weekendul tocmai încheiat. Și în acest sfârșit de săptămână, șoferii timișeni s-au încadrat în ”normă”: aproape 400 de sancțiuni aplicate, cele mai multe (aproape jumătate) fiind pentru viteză.

În perioada 21 iulie – 23 iulie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au constatat 6 infracțiuni și au aplicat 384 sancţiuni contravenţionale, dintre care 172 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 50 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 38 permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 17 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

 ⃰  ⃰  ⃰

La data de 22 iulie a.c., poliţiştii Secției 8 Rurale Deta au depistat un bărbat de 35 de ani în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Denta fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În noaptea de 23 spre 24 iulie a.c., polițiștii Secției 2 Timișoara au depistat un bărbat de 24 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Liviu Rebreanu din Timișoara, iar din verificările efectuate în baza de date, s-a constatat că acesta avea permisul de conducere reținut.

Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale.

LĂSAȚI UN MESAJ