Se schimbă legea pensiilor: ”Am mai încercat să cârpim legea anul ăsta fără succes”!

1220

Legea pensiilor va fi schimbată. Guvernul vrea să nu mai existe inechităţi între pensionari. Ministrul Muncii a declarat la România TV că în această toamnă va fi gata legea. De asemenea, ministerul intenţionează şi scăderea vârstei de pensionare pentru mamele care au mai mult de trei copii.

„Sistemul are nevoie de clarificare pentru ca am ajuns în situaţia în care persoane care au contribuit 15 ani acum sunt aproape de indemnizația minimă luata de cei care nu au muncit deloc.

E clar că trebuie să regândim sistemul. Am mai încercat să cârpim legea anul asta fără succes. Am constituit grupul de lucru şi suntem în situaţia în care cerem de la toate instituţiile care gestionează pensii date care ne sunt necesare. De semenea, cerem legislaţia europeană de la ataşaţii de muncă, toată va fi tradusă să vedem şi cum au gestionat ei sistemul de pensii şi după ce avem datele bine puse la punct să avem discuţii cu ministerul de finanţe şi să venim cu o variantă”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu la România TV.

„Luăm în calcul în primul rând pentru mamele care au mai mult de 3 copii reducerea vârstei de pensionare. Este o măsură din programul de guvernare. Este de stimulare a natalităţii. Până la urmă şi profesia de mamă e profesie şi statul are nevoie de creşterea natalităţii. Să ne gândim şi la noi, cei care avem 40-50, că trebuie să fie cineva care să ne plătească pensiile”.

Ministrul Muncii a mai spus că este adevărat că 100.000 de pensii speciale au echivalentul a 4 milioane de pensii mici. „Nu m-aş referi doar la apărare, mă refer la cele speciale, dar date clare vom avea în perioada următoare”.

Sursa: Știri pe surse

LĂSAȚI UN MESAJ