Nume mari ale folclorului românesc sărbătoresc 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, la Timișoara

189

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș invită publicul la un spectacol folcloric extraordinar, dedicat Unirii Principatelor Române (24 ianuarie 1859) și intitulat „Din suflet de român” .

Evenimentul se va desfășura miercuri, 23 ianuarie 2019, de la ora 18,30 și va aduce pe scena Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara mari interpreți ai muzicii populare: Liliana Laichici, Stana Stepănescu, Nicu Novac, Dumitru Teleagă și Niculina Stoican, Mariana Ionescu Căpitănescu, Petrică Mâțu Stoian, Constantin Enceanu.

Spectacolul va fi susținut de Ansamblul profesionist Banatul și Ansamblul Maria Tănase din Craiova și va fi prezentat de Iuliana Tudor. Orchestra Ansamblului Banatul va fi dirijată de Sebastian Roșca, iar suitele de dansuri sunt poartă semnătura stilistică a coregrafilor Brândușa și Nicolae Stănescu.

Accesul la spectacol se va face pe baza invitațiilor disponibile, în limita locurilor, la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș din Str. E. Ungureanu, nr.1 din Timișoara.

Ansamblul Profesionist Banatul
Coregrafia: Brândușa și Nicolae Stănescu
Dirijor: Sebastian Roșca
Director general: prof. Adrian Scorobete

Manager: prof. Liliana Laichici
Ansamblul ”Maria Tănase”
Manager: Niculina Stoican
Coregrafia: Ionel Garoafă
Dirijor: Nicolae Drăghia
Evenimentul este finanțat de Consiliul Județean Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ