Un băiat de 7 ani din Timiș a cheltuit o sumă uriașă, la un joc pe telefonul nașului

10172

Dependenţa copiilor de jocuri pe telefonul mobil poate avea efecte profund negative nu numai asupra dezvoltării psihice şi comportamentale a acestora, ci şi asupra bunăstării materiale a familiei şi, uneori, chiar a rudelor apropiate sau a prietenilor. Este şi cazul unor copii din Timişoara care pur şi simplu şi-au ruinat apropiaţii, folosind constant, fără să-şi dea seama, secţiunea de achiziţie din jocurile de care erau pasionaţi. Iar sumele pe care au trebuit să le plătească nu sunt deloc de neglijat, într-unul din cazuri echivalând cu un împrumut de nevoi personale, achitat de obicei pe perioade cuprinse între 2 şi 7 ani.

Concret, două familii din judeţul Timiş s-au trezit în primele zile ale acestui an că au de plătit peste 700 lei, respectiv 6.000 lei, doar pentru că fiii lor minori s-au jucat pe telefonul mobil câteva săptămâni, potrivit informaţiilor prezentate în cadrul matinalului Virgin Radio de miercuri, 16 ianuarie (disponibil în format  audio/podcast). Este vorba despre doi băieţi în vârstă de 6, respectiv 7 ani, care au cerut permisiunea părinţilor pentru o achiziţie iniţială de 6 lei.

„Înainte de Crăciun, la una dintre întrunirile obişnuite ale familiei, la care au participat şi naşii copilului, băiatul în vârstă de 7 ani a cerut mamei permisiunea de a achiziţiona, din aplicaţia jocului pe care-l juca de ceva timp, o „putere” sau un „diamant” – nu-mi amintesc exact ce era, care costa doar 6 sau 10 lei.

Fiind vorba de o sumă derizorie, naşul s-a oferit să tasteze, pe telefonul copilului, datele cardului său.

Problema este că băiatul a jucat timp de două săptămâni acel joc, tot dând click-uri pentru obţinerea puterilor respective, fără niciun fel de cerere de acord din partea administratorilor jocului către utilizator”, a declarat pentru „Adevărul” unul dintre adulţii care s-au confruntat cu astfel de probleme.

Citeste mai mult pe adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ