De ce nu avem Institut Oncologic în Timișoara? Ministrul Sănătății: ”Există interese private”

106

Au trecut mai bine de 20 de ani de când ruinele din Calea Tororntalului așteaptă să se transforme într-un spital. Și au trecut 4 ani de când Ministerul Sănătății a decis să transforme structura ridicată pe jumătate, în Institut Oncologic. Însă lucrurile nu s-au mișcat mai deloc.

Aflat la Timișoara, ministrul Sănătății susține că lucrurile au fost blocate intenționat. Sorina Pintea vorbește de interese din zona privată a medicinei oncologice. Potrivit acesteia, pașii birocratici necesari demarării investiției au fost efectuați după termenele stabilite și astfel nu s-a putut începe șantierul.

”Există interese private. Nu am dovezi certe, dar am suspiciuni rezonabile, în zona medicală privată. Au fost detașați oameni din Ministerul Sănătății aici ca să facă parte din comisie (n.r. carre verifică stadiul proiectului). Nu s-a întâmplat mare lucru. Sau chestiuni eronate făcute intenționat eronat. Citind raportul de control pe zona de oncologie nu mi-a venit să cred”, a spus Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Mai mult, ministerul ar fi depus o plângere penală pentru a afla exact ce s-a întâmplat cu planul de construire a Institului Oncologic din Timișoara. De asemenea, Pintea spune că a luat deja unele măsuri împotriva Direcției de Sănătate Publică Timiș, reponsabilă de proiect, dar nu a dorit să dezvăluie în ce au constat măsurile.

”Ministerul Sănătății a făcut o sesizare parchetului. Atât timp cât există o plângere penală, așteptăm să vedem ce spune penalul, iar pe zona administrativă am luat niște măsuri. Dați-mi voie să nu vorbesc acum despre ele”, a mai spus Pintea.

Institutul oncologic din Timișoara a urma să deservească nu doar regiunea de vest, ci din toată țara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ