Nu se lucrează pe şantierul de la Spitalul de Copii Timişoara. Autorităţile promit că proiectul continuă

647

Şantierul de la Spitalul de Copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara este pustiu. De la începutul acestui an niciun muncitor nu a mai trecut pe aici. Totul pentru că firma care a câştigat licitaţia pentru construirea noului corp al unităţii sanitare a intrat în insolvenţă şi nu şi-a mai plătit angajaţii. Aşa că aceştia au plecat, iar societatea se află în plin proces de reorganizare.

Potrivit conducerii Spitalului de Copii, clădirea este construită în proporţie de peste 80%. Mai trebuie ridicat doar un etaj, cel de-al şaselea, şi apoi realizarea finisajelor. Când totul este gata vor fi achiziţionate şi echipamentele medicale necesare.

Autorităţile locale poartă acum discuţii cu firma de construcţii în încercarea de a debloca situaţia. Acum, că şi vremea permite, munca ar putea fi realuată pe şantier. Iniţial s-a stabilit ca lucrările să fie gata în această toamnă. Acestea ar putea fi totuşi prelungite până la finalului anului.

Construirea noului corp de spital costă aproximativ 40 de milioane de lei. Până acum au fost investiţi 15 milioane de lei, din care 5 au venit de la bugetul central. Ministerul Sănătăţii promite că va trimite și restul banilor.

„Promisiunea domnului Săndesc (n.r. secretar de stat în Ministerul Sănătăţii) a fost că vor fi alocări de bani şi către Spitalul de Copii Louis Ţurcanu, aşa cum s-a făcut şi anul trecut, cele 5 milioane”, spune și președintele CJ Timiș, Titu Bojin.

Primăria Timişoara a alocat în bugetul pe anul 2016 25 de milioane de lei pentru finalizarea proiectului, nemaiaşteptând bani de la Guvern.

Citeşte şi:

Un șantier în paragină, în plin centrul Timișoarei! Primarul dă vina pe… vreme – VIDEO

Iarna nu-i ca… iarna sau legenda meșterului Manole!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.