Nou termen pentru vaporaşe! Timişorenii se vor plimba pe Bega în aprilie

332

Timişorenii nu se vor plimba pe canalul Bega cu vaporaşele în această lună. Deşi iniţial primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a promis că primul vaporetto va ajunge pe Bega în luna martie, acum anunţă un alt termen: luna aprilie.

Problema o reprezintă transportul, care se dovedeşte mai greu decât au preconizat autorităţile timişorene.

„Vaporașul va veni atunci când se va găsi o posibilitate eficientă de transport. Am fost informat că exemplarele doi și trei sunt aproape gata. Ele urmează să fie recepționate la Timișoara. Primul am cerut să fie recepționat la Galați, deoarece era o primă experiență și pentru comisia de recepție și trebuia văzut și de experți de nave. Acum așteptăm să ne fie trimise toate cele trei exemplare, interesul firmei este să le termine, să se apuce de celelalte. Transportul costă, nu e un bax de țigări, este un transport mai special. Nu știu exact cu ce o să le aducă, probabil cu trailere”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

În total, până în la finalul lunii iunie 2016, în Timişoara ar trebui să ajungă 7 vaporaşe. Costul total al acestora se ridică la 2,5 milioane de euro, iar banii provin din bugetul local. Vaporaşele au 50 de locuri, sunt dotate cu internet şi toalete. Acestea vor circula pe râul Bega, de la Uzina de Apă până la Podul Modoş.

LĂSAȚI UN MESAJ