Noutăți majore: modificări, dar şi amânări ale unor măsuri, în programul de guvernare

310

Noul program de guvernare al coaliţiei PSD-ALDE redactat odată cu formarea noului guvern condus de Mihai Tudose, conține multe amânări și puţine modificări, după cum urmează:

Măsuri pentru 2018:

Se amână introducerea voucherelor de vacanţă pentru bugetari de la 1 iulie, noul termen propus fiind cel târziu finalul anului 2018; Se renunță la ideia impozitului global pe gospodărie, în schimb, se reduce impozitul pe venit de la 16% la 10%, de la 1 ianuarie 2018, odată cu creşterea salariului minim la 1.900 lei – faţă de 1.510 lei în prima variantă.

Măsuri pentru 2019:

Reducerea TVA de la 19% la 18%. Dacă va fi redusă din nou taxa pe valoare adăugată, România va fi ţara cu a doua cea mai redusă cotă din Uniunea Europeana, după Luxemburg, unde TVA este 17%; Salariul minim crește diferențiat în funcţie de studii: 100 de lei/an pentru persoanele fără studii superioare; 150 de lei/an pentru cei cu studii superioare; TVA de 5% pentru vânzarea locuinţelor cu o suprafaţă sub 120 mp.

Măsuri amânate pentru 2019:

Neimpozitarea venitului pentru medici; Eliminarea impozitului pe dividende; Eliminarea impozitului pe terenul agricol; Impozitul pe venit va reveni integral autorităţilor locale.

Măsuri fără termen de aplicare:

Introducerea impozitului pe venitul global; Legea Pensiilor; Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii; Fondul Naţional de Dezvoltare.

Sursa foto: stireazilei.com

LĂSAȚI UN MESAJ