Noi ȘTE@M! Tabăra urbană despre știință și cu știință pentru copii

53

Au început înscrierile pentru „Noi ȘTE@M! Tabăra urbană despre știință și cu știință pentru copii”, derulată în cadrul programului Științescu Timișoara ediția 2019. Tabăra urbană de popularizare a științei pentru copii are loc în perioada 26 – 30 august 2019 și se adresează copiilor din Timișoara care au terminat clasa a VI-a. Participarea este gratuită. Vă puteți înscrie pe lista participanților printr-un email la adresa contact@ladouabufnite.ro, până în 16 august 2019.
„În cadrul Noi ȘTE@M! Tabăra urbană despre știință și cu știință pentru copii, împreună cu 20 de copii care au terminat clasa a VI-a citim, povestim, facem experimente și învățăm să citim, să scriem și să vorbim ca „oamenii de știință” și, mai ales, ne convingem că inovarea și progresul implică atât imaginație, cât și logică, că Știința și Literatura au același scop comun – cunoașterea universului și dezvoltarea umană.”, spun organizatorii.
Sfatul lui Einstein către dascăli și părinți a fost „Dacă vreți copii inteligenți, citiți-le povești. Dacă îi vreți și mai inteligenți, citiți-le și mai multe povești”.
Tabăra urbană își propune să apropie copiii de gimnaziu de disciplinele STE@M, să le dea instrumente pentru a putea explora și avansa în studiul acestor discipline, să le prilejuiască o altfel de învățare a chimiei, fizicii și științelor prin experiment și lectură, pornind atât de la texte științifice, cât și de la literatură. Echipa și mentorii proiectului cred, așa cum a scris Ursula K. Le Guin despre univers, că „știința descrie cu precizie din exterior, poezia descrie cu precizie din interior și amândouă sărbătoresc ce descriu”.
ȘTIINȚESCU este un program de finanțare dedicat proiectelor educative în domeniile STE@M
Program finanțat de Romanian-American Foundation. Programul este susținut de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR și implementat la Timișoara de Fundația Comunitară Timișoara
Partenerii Noi STE@m: Facultatea de Fizică din cadrul Universității de Vest din Timișoara, Librăria independentă La Două Bufnițe, Experimentarium și Aquapic

LĂSAȚI UN MESAJ