,,Nicolae Robu, OUT!”. Deputatul care propune un referendum pentru demiterea primarului Timișoarei

1793

Un deputat din Timiș a făcut public, pe o rețea de socializare, un mesaj prin care solicită organizarea unui referendum pentru demiterea edilului Timișoarei. Este vorba despre Matei Suciu, care a postat mesajul după ce, luni dimineața, timișorenii au avut de infruntat un trafic infernal, la întoarcerea din minivacanța de Rusalii.

Mesajul integral al deputatului PSD, Matei Suciu

,,< Proştii Timişoarei, în transmisiune directă, cu sau fără claxoane: Nicolae Robu, OUT! >

Ne critică unii și alții, rezistenți de profesie, că n-avem altă treabă mai bună decât să-l atacăm la baionetă pe edilul șef al Timișoarei, cât e ziua de lungă. Că, cică, suntem cârcotași de profesie și nerealiști. Că omul e bun, vrea și poate de toate.

Dragi timișoreni, gluma se îngroașă, iar situația devine dramatică. Nu cred că mai e loc de interpretări, nu cred că pot fi acuzat de malițiozitate politică sau de rea-credință. Sunt deputatul vostru, aşa simt, aşa acţionez!

Nicolae Robu nu mai e, demult, primar. E doar exemplul trist și nefericit al unui ego de Cartea Recordurilor, un urmaș modern al lui Narcis, îmbătat de ceea ce, în opinia sa, poartă numele de realizare, în fapt fiind un fiasco de toată jena. După ce-a umplut urbea de semafoare, după ce-a repus în scenă telenovela ieftină a bordurilor…foarte scumpe, după ce ne-a invitat în bărci cu el, mă rog, în vaporașe – fără să-i pese că Bega nu-i a familiei sale, deci nu poate fi “navigată” cum are unul sau altul chef, ci cu reglementări și instituții de profil, după ce i-a înnebunit pe șoferi și pietoni, cu intersecții blocate, artere închise, șantiere imposibile, după anunțuri pompoase și rezultate penibile, Nicolae Robu a intrat într-o altă fază, gravă și periculoasă: a început să pună frână proiectelor de dezvoltare reală a zonei, din simplul motiv că nu-i aparțin. Sala Polivalentă e cel mai clar exemplu de crimă investițională și de impertinență politică, pentru că, în cazul acesta, Nicolae Robu face politică!

Astăzi, la o zi după Rusalii, primarul Timişoarei îi face proşti pe cei cărora le-a terminat efectiv nervii, odată cu închiderea ŞI de la Jiul! Timişoara e o insulă de claxoane, maşini împotmolite în intersecţii, şoferi cu lacrimi în ochi de epuizare psihică! Suntem paralizaţi în maşini fixe! Că de mişcat, nu se mai mişcă nimeni! „Mare este grădina Ta, Doamne, poarta deschisă şi proştii sar gardul”…Asta ne şi vă transmite Nicolae Robu, în ziua în care Timişoara a sucombat! Mai mare ruşinea! Ne trezim, noi, ăştia proştii, să-l trimitem acasă pe…deşteptul suprem???

În același trend periculos, edilul Timișoarei ratează proiect după proiect, cu seninătate, prezentată public drept ghinion, niciodată asumată ca pană de inteligență sau dezinteres cras. Aflăm, așadar, că Municipalitatea a ratat banii europeni pentru cel mai grandios proiect de infrastructură culturală al orașului, ce prevedea construirea unui centru multicultural și al Muzeului Cetății Timișoara. Proiectul scris de inteligenții lui Robu urma să transforme Dermatologia de pe Mărășești în perimetru ultra cultural. Cu o precizare: bolnavii rămâneau acolo…

Dacă voi ați mai auzit ca vreun centru multicultural din lumea asta mare să găzduiască și saloane cu bolnavi, atunci înseamnă că trăim în realități paralele. De altfel, cu aceeași impertinență demnă de cărți de specialitate, Nicolae Robu a admis că asta e o gafă. Citez: <Prima obiecție a fost că o aripă din clădire nu intră în proiect și nu ar fi eligibilă, pentru că acolo noi mai avem bolnavi, funcționează acea aripă ca spital. Sunt doar ținuți, cazați cum s-ar spune, bolnavii care fac radioterapie…>

Dumnezeule Mare! Mai aveți nevoie de argumente suplimentare pentru a fi de acord că trebuie să spunem pas acestui om? Cât de repede! Nicolae Robu nu mai poate fi lăsat să conducă Timișoara, suntem în plin ridicol și nu merităm asta!

În Constituția României, există noțiunea/obțiunea de referendum. Românii au experimentat-o deja. E timpul ca Timișoara s-o ceară imperativ. Nicolae Robu: OUT!

Sunt sigur că ORICE alt timişorean poate fi un primar bun, ORICINE ţine la urbea lui poate s-o şi administreze, nu s-o îngenunchieze, ORICINE din cei peste 300.000 de concetăţeni, ORICINE, DAR NU ROBU! Vreodată! Niciodată!”

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ