Mult așteptata fuziune dintre PMP și UNPR, aproape finalizată

394

În mijlocul formațiunii politice a PMP-ului încep să se mai limpezească lucrurile. Mult așteptata fuziune între PMP și UNPR parcă începe să prindă în sfârșit contur. Anul trecut, în urma Congresului din iulie s-a hotărât fuziunea prin absorbție a UNPR-ului. S-au discutat strategii politice, probleme de doctrină dar și chestiuni de amănunte, s-a stabilit un calendar de punere în aplicare a acestor hotărâri. Teoretic, totul părea în cea mai mare regulă. Dar în practică au apărut multe piedici. Una dintre cele mai puternice a fost contestația făcută de un lider al UNPR care a blocat tot demersul. În urma contestației senatorului Marian Vasiliev, fost membru UNPR, a urmat un proces care încă este pe rol și astăzi.

Săptămâna trecută ar fi trebuit să vină la Timișoara președintele executiv al PMP, Valeriu Steriu, pentru a da câteva date despre proces și stadiul fuziunii. Nu a putut ajunge, dar acum parlamentarul Radu Șumulan aduce noi înformații în acestă problemă.

Patru din consilierii PMP au primit un vot de retragerea sprijinului politic din partea membrilor UNPR. Aceste decizii sunt nestatutare și după vechiul statul și după cel nou, dar și ilegale. Au venit două documente cu două tipuri diferite de ștampile. Așa ceva nu este în regulă deoarece o formațiune trebuie să aibe un singur tip de ștampilă.

Între timp, însă a venit o comunicare de Hotărâre Civilă din partea Tribunalului București, unde se judecă cauza dintre cele două facțiuni politice. Aici se comunică radierea UNPR din registrul partidelor politice. În urma protocolului, PMP își păstrează personalitatea juridică, denumirea prescurtată, semnul permanent electoral, precum și programul politic. În rezoluția tribunalului se mai spune că fuziunea este legală, iar cererea lui Vasiliev Marian este neîntemeiată. Hotărârea nu este încă definitivă. Mai sunt pași de urmat. Dar, probabil, până la toamnă ar putea să apară și această sentință definitivă și irevocabilă. Abia atunci se poate vorbi de un nou Congres al partidului pentru a avea o conducere aleasă democratic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.