Municipalitatea vrea piaţă ţărănească în Traian, DSV spune „NU!”

789

Timişorenii ar putea avea, în curând, încă o piaţă agroalimentară în oraş. Nu una permanentă ci provizorie. Este vorba despre o piaţă ţărănească, în zona Traian, care să funcţioneze o singură zi pe săptămână şi unde să îşi vândă produsele fermierii din Timiş.

Consilierul local Adelina Tîrziu a iniţiat un proiect de hotărâre care vizează înfiinţarea pieţei ţărăneşti. În această piaţă de tip volantă ar fi urmat să fie comercializate legume, fructe, flori, miere, lapte şi produse din lapte, precum şi produse animale. Din păcate însă condiţiile sanitar-veterinare nu permit ca produsele lactate şi din carne să fie comercializate în Piaţa Traian, în lipsa unei hale speciale.

„Obiectivul pe care îl declaraţi şi anume piaţă ţărănească de tip volantă în Timişoara, Piaţa Traian nu îndeplineşte condiţiile din punct de vedere sanitar veterinar pentru a fi autorizată în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitare veterinare în vigoare”, a tranmis DSV Timiş către Primăria Timişoara.

Proiectul ar urma să fie dezbătut în cadrul şedinţei de plen a Consiliului Local Timişoara, la finalul lunii. Consilierii au două variante: fie amenajează o piaţă numai pentru legume, fructe şi flori, fie investesc în construirea unei hale în Piaţa Traian unde să se deschidă piaţa agroalimentară, renunţându-se astfel la caracterul provizoriu al acesteia.

Actuala Piaţă Traian, numită în trecut Kossuth Ter şi Hauptplatz, a găzduit târgurile săptămânale şi obişnuita piaţă zilnică a cartierului Fabric.

piata-traian-epoca

LĂSAȚI UN MESAJ