Traian Băsescu: ”Am fost zece ani șeful statului și niciun lider nu mi-a reproșat obiectivul unirii cu Republica Moldova”

1258

Fostul președinte al României, Traian Băsescu a declarat, în timpul unei vizite pe care o putem considera ca fiind electorală, la Bocșa, în Caraș-Severin (deși a venit însoțit de un aparat complex al SPP, plătiți din banii noștri, n.n.), că timp de zece ani în care a ocupat funcția supremă în stat, niciun lider al vreunui alt stat sau al UE nu i-a reproșat obiectivul unirii României cu Republica Moldova. Partidul Mișcarea Populară e, de altfel, singura formațiune politică ce își propune ca proiect de țară unirea cu Moldova.

”Acesta e un obiectiv de țară, a spus Traian Băsescu, pentru că îi auzeam pe mulți că obiectivele noastre sunt, de pildă, trecerea la moneda euro sau aderarea la Spațiul Schengen. Nu, acelea sunt doar puncte din tratatul de aderare, care trebuie îndeplinite. Un obiectiv de țară este, repet, unirea cu Republica Moldova.”

Traian Băsescu susține că în toate discuțiile pe care le-a purtat cu liderii europeni, aceștia i-au spus să fim atenți la Tratatul de la Helsinki, care prevede că nu se pot modifica granițele unei țări, în afara situației de război. În afara acesteia, granițele se pot modifica doar cu acordul ambelor ţări în cauză, după ce au fost organizate în prealabil referendumuri naționale.

LĂSAȚI UN MESAJ