Alexandru Țăruș va juca în Franța pentru Beziers

133

Campioana României a mai făcut un transfer important dar la capitolul „export”. Pilierul Alexandru Țăruș va evolua din vară în Franța pentru Beziers.

Ambii pilieri titulari ai lui SCM Timișoara Saracens din stagiunea 2015 vor evolua în puternicul campionat francez. Manasa Saulo s-a transferat de la începutul anului la Toulouse, iar Alexandru Țăruș a bătut palma cu Beziers din vară. Pilierul în vârstă de 26 de ani s-a înțeles cu divizionara secundă în privința unui contract pe două sezoane însă are toate șansele ca din primul an să evolueze în prima ligă franceză, Beziers fiind în acest moment a treia în clasament cu șanse bune de promovare.

„Pentru mine este un vis devenit realitate. Sunt bucuros că am reuşit să semnez cu ei, fiecare jucător îşi doreşte să evolueze într-un campionat din Europa, mai ales în Franţa. Va fi un pas înainte pentru mine, pentru că mai pot să progresez, să cresc, să acumulez mai multă experienţă. Echipa naţională m-a ajutat foarte mult, cei de la Beziers m-au remarcat la meciurile jucate pentru România la Cupa Mondială.

Am şi emoţii, pentru că voi vedea care este cu adevărat nivelul meu. Pornesc însă cu gândul de a da tot ce pot, meci de meci. În plus, îmi vine greu să mă despart de Timişoara, aici am jucat în ultimii şase ani, aici am crescut ca rugbist, aici este a doua mea casă”, a declarat Alexandru Ţăruş care va rămâne așadar la Saracens până în luna iunie.

Pilierul are statut de internațional din 2013, an în care a evoluat pentru echipa națională la Nations Cup. A adunat 10 selecții sub tricolor, cele mai importante fiind cele din toamnă la Cupa Mondială.

Mutarea acestuia la Beziers a fost anunțată doar de Federaţia Română de Rugby…

LĂSAȚI UN MESAJ