Multiple spargeri la bisericile din vestul țării. Hoții au dat tunuri de zeci de mii de lei, golind cutiile milei

206

Spargere după spargere la bisericile din Arad. Un grup organizat de hoți a golit cutiile milei de câteva zeci de mii de lei, iar unde nu au găsit bani, au lăsat semne de intimidare.

În cartierul arpdean Vlaicu le-au luat la rând: acum două săptămâni au fost jefuite bisericile din Bujac și UTA (în jur de 5000 de lei de la una, 2000 de la cealaltă au găsit hoții în Cutia milei). Apoi a urmat Catedrala Ortodoxă Veche („tun serios: peste 50.000 de lei” – conform surselor criticarad.ro). Acum o săptămână a fost spartă Biserica din Aradul Nou (1350 de lei), iar ieri, de Sfântul Nicolae, hoții au atacat parohiile din Lipova și Radna.

Acestea sunt doar câteva dintre spargeri… dar cu siguranță există mai multe biserici de pe raza municipiului Arad care au fost prădate. Nu toate au fost raportate la Poliție – în special cele la care nu s-a găsit nimic sau foarte puțin -, iar presei i-au fost furnizate informații ce către conducerea IPJ Arad, care suferă un fel de „sincopă de comunicare” când e vorba de știri cu spargeri de biserici (explicația, pe scurt, a acestei stări de fapt fiind: pentru că asemenea tip de hoți sunt foarte greu de prins și mediatizarea cazurilor depinde exclusiv de procuror – care nu comunică!).

Unde hoții nu găsesc ce caută, profanează „cu mesaj” sau lasă semne de intimidare la adresa administratorilor bisericii – cum e acest cuțit, lăsat cu ocazia spargerii Parohiei din Aradul Nou din noaptea de 29 / 30 noiembrie:


Citește mai mult pe criticarad.ro

LĂSAȚI UN MESAJ