15.1 C
Timișoara
vineri 26 aprilie 2024

Modificările TimPark intră la vot

Modificările sistemului de parcare TimPark intră la vot. Consilierii locali trebuie să decidă dacă acceptă ca regulamentul care a intrat în vigoare în 1 aprilie să fie aplicat.

Regulile se referă la persoanele care locuiesc în Timișoara, dar conduc mașini de firmă sau ale părinților, de exemplu, autoturisme care nu sunt înmatriculate în Timiș sau a căror proprietari nu sunt. Aceste categorii de șoferi putea beneficia de abonamentul „Rezident”.

Abonamentul „Rezident”: „se emite, cu valabilitate de la data eliberării și până la finele anului în care este eliberat, solicitanților persoane fizice, pentru adresa de domiciliu din municipiul Timișoara, respectiv pentru adresa de reşedinţă (fosta viză de flotant) înscrisă în actul de identitate de către autoritățile competente. Eliberarea abonamentului se face pe bază de buletin (carte) de identitate, prin intermediul căruia se determină subzona de rezidență căreia i se aplică abonamentul, şi certificat de înmatriculare al autovehiculului având inspecţia tehnică periodică valabilă. În cazul autovehiculelor deținute în comun de către soți, respectiv autovehiculelor deținute în familie, între rude de gradul I, se va prezenta, suplimentar, și certificatul de căsătorie, respectiv certificatul de naștere, în cazul in care solicitantul nu este înscris ca proprietar în certificatul de înmatriculare al autovehiculului. Abonamentul se inscripţionează cu numărul de înmatriculare al vehiculului și este netransmisibil. Acest tip de abonament poate fi eliberat și în cazul autovehiculelor înmatriculate pe persoane juridice, caz în care abonamentul se va elibera pentru subzona unde persoana fizică solicitantă are adresa de domiciliu/reședință în actul de identitate, suplimentar urmând a se prezenta și o dovadă din partea proprietarului din care să rezulte dreptul persoanei fizice de a utiliza acel autovehicul. Acest tip de abonament se poate elibera pentru un singur autovehicul/persoană.

Abonamentul conferă drept de staţionare pe ambele categorii de locuri de parcare/staționare – așa cum sunt ele definite la art. 3 alin. 3, semnalizate corespunzător și cuprinse în subzona unde se regăsește adresa de domiciliu/reședință a persoanei fizice solicitante, în intervalul orar 08,00 – 08,00, conform Anexei 5 (subzone tarifare), fără însă a asigura și rezervarea unui loc de parcare”, se arată în referatul pentru modificarea hotărârii.

Regulamentul aprobat deja a iscat multe critici. Avocatul Cristian Clipa a anunțat că va contesta hotărârea, inițial pe cale administrativă, dar apoi și în instanță dacă este nevoie.

Modificările vor fi suspuse votului, marți, la ședința Cosnsiliului Local Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Grădinița PP 19 are asigurat un spațiu adecvat pentru funcționare

Primăria Municipiului Timișoara și Arhiepiscopia Timișoarei vor semna, în perioada imediat următoare, un contract de închiriere a imobilului de pe bulevardul Loga nr. 3,...

RETIM anunță modificarea tarifelor de facturare (colectare-transport și tratare) a deșeurilor municipale în Zona 1 a județului Timiș

RETIM Ecologic Service S.A. informează toți utilizatorii serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de proprietari/locatari, persoane juridice și instituții publice) din Zona 1 a...

Citește și :