Modificări de tarife la serviciile operate de Asocierea RETIM-RER, în transparență decizională

53

Conform Legii nr. 52/2003, privind transparența decizională în administrația publică, Consiliul Județean Timiș a deschis, în data de 01.08.2023, procedura aferentă dezbaterii a două proiecte de hotărâre. 

Este vorba de „Proiectul de hotărâre privind ajustarea tarifelor de salubrizare din Contractul de concesiune nr. 7.243/13.06.2013 încheiat între Județul Timiș prin Consiliul Județean Timiș și Asocierea Retim Ecologic Service SA – RER Servicii Ecologice SRL” și de „Proiectul de modificare a tarifelor de salubrizare din Contractul de concesiune nr. 7.243/13.06.2013 încheiat între Județul Timiș prin Consiliul Județean Timiș și Asocierea Retim Ecologic Service SA – RER Servicii Ecologice SRL”. 
Primul dintre ele se referă la necesitatea ajustării tarifelor determinate de creșterea costurilor de exploatare și operare în incinta DDN Ghizela, în funcție de modificarea indicelui prețurilor de consum. Documentația aferentă poate fi consultată pe pagina de internet a instituției, în Monitorul Oficial al Județului Timiș, la adresa: 
https://www.cjtimis.ro/wp-content/uploads/2020/07/Ajustare-tarife-salubrizare-2023.pdf.

Cel de al doilea act privește necesitatea actualizării tarifelor aplicate în cazul celor patru tipuri de servicii prestate de asocierea amintită. Documentele complete se regăsesc în secțiunea dedicată Transparenței decizionale, la adresa https://www.cjtimis.ro/wp-content/uploads/2020/07/Modificare-tarife-salubrizare-2023.pdf.

Timișenii sunt așteptați să vină cu propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare pentru cele două inițiative supuse procedurii de transparență decizională. Acestea pot fi depuse până la data de 11.08.2023, ca mesaj în format electronic către cornelia.paraipan@cjtimis.ro, prin poștă, pe adresa Consiliul Județean Timiș, cât și la sediul instituției, la Registratură, în ambele cazuri.
Există și posibilitatea organizării unei întâlniri în care să se dezbată public cele două propuneri, în cazul în care acest lucru este cerut în scris de către o asociație legal constituită sau de către o altă autoritate sau instituție publică până la data de 11.08.2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.