6.2 C
Timișoara
sâmbătă 27 aprilie 2024

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru, la Timișoara: Casa Austria devine zona roșie pentru pacienții cu COVID VIDEO

Vizita fulger a ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, alături de cel al Internelor și Dezvoltării, la Timișoara, joi la amiază. De la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș, ministrul Sănătății a mers la Spitalul Județean Timișoara și mai apoi la sediul Prefecturii județului Timiș.

“Aici avem spitalizare pentru pacienți infectați cu SARS COV 2, ce vedeți aici în terapie intensivă mobilă – 7 pacienți, în interior încă 20 de pacienți, în pregătire Casa Austria, 50 de paturi pentru mediu, severă și 11 paturi pentru terapie intensivă, acolo avem posibilitatea și de tratarea arșilor infectați cu SARS COV 2, în general, paturi pregătite și capacitate pregătită în contextul național în care am solicitat acele 10 la sută din terapie intensivă să fie pregătită și la nivel de spital de faza 3 precum și 15 la sută din totalul de paturi. Spitalul Județean este pregătit și a și început să trateze pacienți chiar și în stare critică.”, a spus Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății.

“Pacienții care au fost deja internați la Casa Austria, vorbim de pacienții de la Chirurgie Plastică și Politraumatologie vor avea parte de aceleași tipuri de îngrijire cu același personal în cadrul clădirii de Ortopedie, care beneficiează de un bloc operator mai mare, mai performant, mai dotat și deci nu va avea niciun pacient de suferit, fie că vin pacienți care vin în Urgențe cu politraume, pentru că noi suntem un centru de nivel județean, fie că vorbim de pacienții de chirurgie plastică care vor avea și intervenții programate. Deci secții de politraumatologie și Chirurgie plastică au loc fără nicio problema în clădirea de Ortopedie, care este o clădire mare, iar blocul operator care este unul care se întinde pe două etaje, este mai mult decât suficient să acomodeze acești pacienți astfel încât calitatea actului medical să nu scadă, dimpotrivă să crească. Iar ceea ce privește Casă Austria care o să devină zona roșie, ea este un spațiu ideal pentru că are acces la circuite de sterilizare, nu va trebui să plimbam, materialul nesteril, pe altundeva ci direct acolo direct în clădire el va sterilizat, are blocul operator propriu care la fel cum am făcut la începutul pandemiei, am făcut intervențiile cele mai complexe pe pacienți pozitivi și acolo avem și oportunități de imagistică.”, a spus Răul Pătrașcu, manager Spitalul Județean Timișoara.

“Suntem desigur, sub presiunea acestui val epidemic, dar trebuie să spunem că din zona de vest a României, noi nu am transferat încă niciun caz COVID critic sau formă medie, în altă zonă. Nu e întâmplător ci pentru că am încercat să găsim soluții mereu.”, a spus prof.univ.dr. Dorel Săndesc, Președinte Asociația de AȚI, Spitalul Județean Timișoara

“Un alt obiectiv este creșterea capacității de testare. Dacă până în acest moment, Spitalul Județean procesa până în 600 de teste pe zi, această capacitate se va dublă la 1200 de teste pe zi, foarte important, în contextul creșterii numărului de cazuri.”, a spus Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății.

Sursa: www.televiziunea-medicala.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :