22 C
Timișoara
miercuri 12 iunie 2024

FOTO – VIDEO | Alexandru Rafila, la Timișoara. Soluția ingenioasă găsită de Ministerul Sănătății pentru finanțarea dotărilor noului corp al Spitalului „Louis Țurcanu”

Aflat în vizită oficială pentru a vedea cum decurg lucrările la noul Corp B al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, ministrul Sănătății Alexandru Rafila a discutat și despre cum se va implica în finalizarea spitalului, mai exact finanțările pentru dotări.

Pentru a obține fonduri în favoarea achiziției dotărilor, o soluție ar fi ca statul să se împrumute de la Banca Europeană de Investiții, spun oficialii.

„Sunt aici ca să văd ce nevoi are acest spital pentru dotare, (inclusiv – n.r.) realizarea unui heliport, spitalul este finalizat în proporție de 95% încă de câțiva ani și sunt oarecum surprins că el nu a fost finalizat. Înțeleg că urmează acum, înainte de alegeri, realizarea recepției acestui spital. Noi o să ajutăm cât putem. Urmează o etapă în care împrumutul de la Banca Europeană de Investiții va face eligibile numeroase spitale din România, dar în mod special spitalele care oferă asistență medicală copiilor vor fi prioritizate”, promite Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății spune că suma dotărilor, care se ridică la 100 de milioane de lei, ar putea fi acoperită din acest împrumut. Ministrul promite că va sprijini acest demers.

Pentru dotări, primăria are nevoie de 20 de milioane de euro. Oficialii ar putea aplica pentru proiect începând din luna iulie, până în decembrie, Pediatria fiind o secție cu prioritate, după cum asigură ministrul Sănătății.

În ceea ce privește finalizarea lucrărilor, Ministerul aruncă responsabilitatea în cârca primăriei. „Aștept ca, după 4 ani, primăria să sprijine finalizarea lucrărilor, (…)ca spitalul să devină eligibil pentru a aplica la un proiect care se referă la dotare și la construcția unui heliport”, declară ministrul Rafila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :