Migranți, descoperiți ascunși între role de material cauciucat

23

12 migranți au fost descoperiți de polițiștii de frontieră de la Nădlac II, ascunși în remorca unui TIR, printre marfă. Șoferul, un turc de 32 de ani, declarase la vamă că transportă în Ungaria role de material cauciucat. Transfugii provin din Irak și Turcia.

”În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul compartimentului marfă, au fost descoperite ascunse, printre bunurile transportate, doisprezece persoane. În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Irak şi Turcia, şapte bărbați, o femeie şi patru minori. Adulţii au vârste cuprinse între 18 şi 38 de ani, iar minorii între 14 şi 17 ani, fiind solicitanţi de azil în România şi intenţionau să ajungă în Marea Britanie”, a transmis Poliția de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră îl cercetează de trafic de migranți pe şoferul automarfarului şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pe de cetăţenii descoperiţi ascunşi.

LĂSAȚI UN MESAJ