Medicul Gheorghe Burnei, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită

71
Magistrații Tribunalului București l-au condamnat, luni, pe medicul Gheorghe Burnei, la 3 ani de închisoare cu suspendare, în dosarul în care a fost cercetat pentru luare de mită (21 de fapte), scrie Mediafax. Decizia poate fi atacată.
Tribunalul București l-a condamnat, luni, pe medicul Gheorghe Burnei, la 3 ani de închisoare cu suspendare. Totodată, instanța îi interzice, pe o perioadă de 5 ani, lui Burnei să exercite profesia de medic în sistemul public de sănătate şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public. Potrivit deciziei, Burnei trebuie să achite statului 150.000 lei amendă.
„Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 zile la una dintre următoarele două entităţi: SC Amenajare Edilitară și Salubrizare SA Sector 5 şi Direcţia Generală de Poliţie Comunitară Sector 1 Bucureşti, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. Confisca de la inculpatul Burnei Gheorghe sumele de 3.250 Euro şi 21.800 lei”, se mai arată în decizie.
Procurorii îl acuză pe Burnei că ar fi mascat mita cerută de la părinţi în contracte de donaţii, iar pe unii copii i-ar fi operat pentru afecţiuni inexistente în realitate, el şi familia sa primind chiar şi deplasări în străinătate de la firma care îi furniza proteze neomologate.

LĂSAȚI UN MESAJ