S-a aprins subteranul fostei mine Dâlja, din județul Hunedoara. Locuitorii din zonă au fum în curți

182

O posibilă autoaprindere de cărbune a fost semnalată, luni, în perimetrul fostei mine de huilă Dâlja, de lângă Petroşani, după ce oamenii din zonă au observat că din pământ a început să iasă un fum cu un miros aparte.

Potrivit primarului municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi, la faţa locului a fost convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, însă, din primele estimări, nu ar fi vorba despre o situaţie gravă.

„Se pare că este un foc cumva de suprafaţă, ceva cărbune. Încercăm să udăm şi să stingem, dar vor avea (pompierii, n.r.) şi un procedeu cu nişte lăncii care se vor introduce în pământ şi vor băga apă. Se pare că nu este ceva grav, nu există emanaţii de metan sau altceva”, a spus primarul municipiului Petroşani, citat de agerpres.ro.

El a estimat că, deocamdată, nu este cazul evacuării oamenilor, urmând ca situaţia să fie monitorizată. La rândul său, directorul Complexului Energetic Hunedoara, Samuel Dioane, a declarat că, după miros, fumul care iese din pământ ar fi unul de cărbune, fără să poată preciza dacă autoaprinderea huilei s-ar fi produs într-o fostă galerie a minei Dâlja.

sursa foto – gddhd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ