Medicii militari urcă la munte să lupte cu bolile!

275

Spitalul Militar Timișoara pornește din nou la drum, așa cum ne-a obișnuit deja, în locurile izolate din zoana Banatului. Acolo unde locuitorii rar apucă să vadă un medic la ei în sat și de unde cu greu se pot deplasa la oraș să se caute de boli. Și nici la deal sau la munte, în ciuda aerului mai curat, țăranii nu sunt ocoliți de necazurile cu sănătatea. Poate doar se plâng mai rar și nu prea au cui.

Medicii militari sunt din nou în misiune, de data aceasta umanitară, în munții Poiana Ruscă.

Caravana medicală „Uniți sub tricolor prin sănătate” continuă sâmbătă 13 octombrie 2018, între orele 10:00-17:00, la grădinița din localitatea Luncanii de Jos. Echipa medicală mobilă a spitalului se va deplasa și la persoanele din localitatea Luncanii de Sus.

Echipa Spitalului Militar Timișoara își mută pentru o zi cabinetele medicale cu echipamentele necesare intr-o zonă izolată, unde populația are acces limitat la servicii medicale.

Se vor efectua consultații gratuite, dar și investigații specifice fiecărei specialități medicale: cardiologie, ORL, chirurgie, pneumologie, dermatologie, neurologie, oftalmologie, gastroenterologie, ortopedie, ginecologie, psihologie, medicină de familie.
Personalul din cadrul centrului de primiri urgențe va prezenta exerciții de acordare a primului ajutor.

Buna organizare și reprezentarea onorabilă a caravanei medicale este realizată în cooperare cu Arhiepiscopia Ortodoxă Romană Timișoara și Primăria Comunei Tomești.
Caravana medicală „Uniți sub tricolor prin sănătate” este un proiect aprobat de Ministerul Apărarii Naționale și susținut de Direcția Medicală, ce se derulează pe întreaga durată a anului sărbatoririi Centenarului Marii Uniri.

LĂSAȚI UN MESAJ