Dezinsecția Timișoarei, contestată după licitație

53

Timișoara nu a mai văzut dezinsecție și deratizare de mai bine de 4 ani. Și nici nu va vedea prea curând dacă ne uităm cum merg lucurile.

După ce s-a încheiat licitația pentru un nou serviciu, a apărut imediat și o contestație. Licitația a fost adjudecată anul acesta de firma Deaton, care a mai colaborat cu Primăria Timișoara, la un preț mult mai mic decât cel de debut.

Deaton s-a angajat să curețe orașul timp de ani cu puțin peste 10 milioane de lei, desi prețul de pornire a licitației a fost de peste 46 de milioane de lei. O firmă nemulțumită a depus o sesizare la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor. Urmează ca cei de la CNSC să o analizeze și să ofere o soluție. Dacă procedura trebuie reluată există riscul ca primăvara anului 2019 să prindă Timișoara tot fără dezinsecșie pentru al cinclea an.

Înainte de 2013, Primăria Timişoara a achitat peste 14,4 milioane de lei firmei care s-a ocupat de dezinsecţie şi deratizare în oraş. Viitorul prestator de servicii va avea de acoperit o suprafaţă verde de 10.000 de metri pătraţi.

LĂSAȚI UN MESAJ