Marea păcăleală Black Friday în vestul țării! O nouă pagină din istoria păcălelilor în comerțul de la noi

7841

Zeci de milioane de euro au investit românii cu ocazia zilei de Black Friday. Nu am luat la pas magazinele din mai multe motive. Primul ar fi simplul fapt că nu mi-am dorit ceva anume, al doilea ar fi faptul că dacă mi-aș fi dorit ceva oricum l-aș fi găsit la același preț cu două săptămâni în urmă și va fi la fel și peste trei săptămâni.

Știți ce înseamnă de fapt Black Friday? Black Friday (din engleză Vinerea Neagră) este ziua care urmează Zilei Recunoștinței în Statele Unite, și care deschide sezonul de cumpărături de Crăciun. Deoarece Ziua Recunoștinței este ultima zi de joi din noiembrie, Black Friday apare în fiecare an între 23 și 29 noiembrie. Black Friday este cea mai aglomerată zi de cumpărături din Statele Unite.

Ei bine, românii au cam stricat evenimentul. Au furat startul. Dar ceva îmi spune că de ieri și până la Crăciun, fiecare vineri va fi colorată. Mai prindem vreo două-tre negre, apoi roșii, galbene, albastre și cine mai știe… Pentru mulți, ziua de ieri a fost ca oricare altă vineri: neagră. Dar nu pentru că este zi de reduceri ci pentru că nivelul de trai scăzut din această țară nu le permite să pună bănuți deoparte pentru a-și achiziționa produse în vinerile din noiembrie.

Recunosc că pentru amatorii de cumpărături ziua de ieri a fost una avantajoasă. Într-adevăr, mii de produse au avut prețul redus pe bune. Chiar pe bune. Și nu dau exemple, dar chiar a fost zi bună pentru achiziționat tot felul de produse, de la mașini, bijuterii, televizoare, mobilă, până la forfecuțe, lingurițe sau chiar prezervative. Și atunci ne întrebăm, oare ieri totul a fost mai mic?

La unii a fost la fel. Pentru că la toți ne e greu, dar nu la toți la fel… Iar unii nu au jucat corect. Și așa cum am spus, nu am luat cu asalt magazinele nici măcar din curiozitatea de a vedea oferta. Nu am făcut-o pentru că era lume multă peste tot, iar pe site-urile de vânzări se dădeau mii de click-uri pe secundă. Bani să fie, bani să iasă. Am însă un exemplu, al prietenului meu Călin. El a făcut un lucru pe care mulți l-au făcut cu câteva săptămâni înainte de Black Friday. S-a dus acum două săptămâni la Flanco ca să își achiziționeze un „mouse gaming”.

„Haideti la black friday la Flanco. Cumparat acu 2 saptamani cu 99 de lei. Azi e redus la 99 de la 150 ” (știți ce e asta, nu? Postarea lui Călin de pe Facebook după ce a văzut oferta la mouse gaming )

calin ok

O altă arădeancă scrie apoi de țeapa cu storcătorul Kuvings.

„Treaba romaneasca! Am vanat și eu un Kuvings care l-au scumpit cu 300 lei cu o zi înainte de BF si s-au laudat ca e cu 50% mai ieftin”, scrie Sinzi. „De rahat” încheie ea, dar rahatul scris de ea începe cu c…

După aceste două exemple, vă dăm mai jos alte exemple de reduceri nereduse luate de pe portalul hazlii.ro, pentru că treaba asta chiar e hazlie uneori.

„Cred ca mai sunt si o alta grupa de cumparatori (pe care ii compatimesc foarte mult)… cei care NU se pricep asa de mult la cumparaturile online, care NU au bani foarte multi, dar strang cu greu un banut, ca sa poata profita de reducerile de Black Friday, gandindu-se ca astfel fac o economie la bugetul familiei lor.  Dureros… Nu? Sa fraieresti un om care isi pune toata increderea in seriozitatea magazinului virtual de la care achizitioneaza produsele “reduse”, scrie autorul articolului de pe hazlii.ro.

„Urmaream de ceva timp niste produse pe care le aveam adaugate in lista de favorite din contul de cumparator emag. O sa incep cu cea mai „mare” reducere oferita de ei.

Un feon de la Philips care costa 89.99 ron.

Pretul intreg  in data de 15 Noiembrie 2017 este de 149.99 RON si ei il ofereau redus la 89.99 RON. Oferta buna… dar stai sa vezi ce o sa fie cand il vor reduce de Black Friday”, continuă povestea pe hazlii.ro.

Dar pentru a vă edifica, vă lăsăm să urmăriți aceste liste de pe emag.ro în câteva atașări de mai jos:

black 1black 2black 3black 4black 5

sursă: specialarad.ro

LĂSAȚI UN MESAJ