O nouă seară de proteste la Timișoara. Manifestanții au intonat imnul României-video

769

Dacă e duminică trebuie neaparat să se adune lumea în Piața Operei pentru a-și vărsa năduful impotriva guvernanților. Și azi au venit protestatari cu pancarte și steaguri să ocupe platoul dintre „porumbei și balcon”. Pe lângă instrumentele deja cunoscute au reînceput să apară în număr mai mare și celebrele vuvuzele.

Deși protestul s-a pornit cu destul de mare întârziere, oamenii s-au încălzit repede și au recuperat timpul irosit la început. La stația de amplificare a răsunat imnul național pentru a atrage și curioșii ce doar se plimbau prin piață.

Nu au lipsit scandarile deja ajunse celebre : „Hoții”, „Să vină DNA”, „Să vină să vă ia” „Vrem Justiție”. Sigur că cele mai savuroase strigături ce au stârnit râsete nu pot fi redate aici.
Mulți nemulțumiți au venit și cu copii. Aceștia purtau stegulețe și erau mândri că sunt în mulțime. Nu prea au priceput ei ce se întâmplă dar erau centrul atenției.

S-au scandat ironii la adresa clasei politice și a Parlamentului. Se cere colectarea celor mai multe opinii pentru a realiza o platformă comună de doleanțe.

Update: Aproximativ 500 de protestatari au pornit într-un marș prin centrul orașului, oprindu-se la Tribunalul Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ