19.8 C
Timișoara
sâmbătă 30 septembrie 2023

,,Mândria socialismului”, fosta fabrică 1 Iunie din Timișoara își schimbă complet profilul. Ce urmează să se construiască pe terenul societății

Economie,,Mândria socialismului”, fosta fabrică 1 Iunie din Timișoara își schimbă complet...

Speedwell, unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de pe piaţa locală, continuă planurile de extindere la nivel naţional şi anunţă achiziţia terenului fostei fabrici de textile 1 Iunie din Timişoara pentru un nou proiect de tip mixed-use.

Suprafaţa totală a terenului ajunge la 24.217 de metri pătraţi şi va fi folosită pentru dezvoltarea de spaţii rezidenţiale, de birouri şi comerciale, după modelul PALTIM. De asemenea, terenul prezintă clădiri existente cu o suprafaţă construită de aproximativ 33.000 metri pătraţi, potrivit informaţiilor transmise miercuri de oficialii companiei.

„Timişoara este unul dintre cele mai frumoase oraşe din România, un oraş universitar, modern, ce a atras multă atenţie, mai ales în ultima perioadă (…) Asemănător cu primul nostru ansamblu mixed-use din Timişoara, PALTIM, şi viitorul ansamblu va avea ieşire la malul râului Bega. Fiind foarte aproape de centru, viitorii locatari se vor putea deplasa pe jos către şcoli, centre comerciale şi parcuri.”, spune Didier Balcaen, CEO şi co-fondator Speedwell.

Încă în stadiu de concept, noul proiect va cuprinde facilităţi mixte, precum spaţii rezidenţiale şi de birouri, dar şi pentru unităţi mici de producţie, magazine, spaţii culturale şi de recreere.

„Continuăm să credem în potenţialul extraordinar al oraşului şi suntem, de asemenea, conştienţi de moştenirea ansamblului din fosta fabrică 1 IUNIE. Similar cu ce am realizat cu PALTIM, proiectul nostru cu destinaţie mixtă din Timişoara ce include spaţii rezidenţiale, de birouri şi comerciale, noul proiect va oferi valoare adăugată rezidenţilor”, adaugă Jan Demeyere, arhitect şi co-fondator Speedwell.

Jan Demeyere a fondat Speedwell, împreună cu partenerul său, Didier Balcaen, în urmă cu opt ani, iar în România compania dezvoltă proiecte nu doar în Bucureşti, dar şi în oraşe secundare, în special în oraşe unde există universităţi.

Sursa: https://m.zf.ro/

Alte subiecte :

Alegeri fără surprize în filiala Timiș a PSD | FOTO-VIDEO

Parlamentarul Alfred Simonis este noul președinte al filialei PSD Timiș cu o majoritate covârșitoare de voturi. De fapt noul președinte este cel vechi tot...

Pianistul Andrei Ivanovich revine la Timișoara cu un recital în memoria lui Dinu Lipatti

Asociația Culturală Salvați Patrimoniul Timișoarei împreună cu Universitatea Politehnica Timișoara organizează, la Sinagoga din Cetate, în data de 3 octombrie 2023, ora...

Crimă oribilă la Timișoara

Citește și :