EXCLUSIVITATE! Managerul Spitalului Județean Timișoara recunoaște o situație gravă! „Drama familiei doamnei arhitect Petrescu poate avea drept cauză o infecție luată în spital”

7448

Moartea doamnei arhitect Anca Petrescu, (care a proiectat Casa Poporului în anii ’80!), la scurtă vreme după ce a suferit un accident auto în Banat și după ce a fost supusă unei intervenții chirurgicale la Spitalul Județean Timișoara, continuă să nască vii controverse în spațiul public local.

Familia decedatei a făcut un denunț penal împotriva Spitalului Județean din Timișoara, pe motiv că moartea doamnei Petrescu s-a datorat unei infecţii intra-spitalicești, căpătate de pacientă în timpul perioadei de internare și de tratament la spitalul amintit.

Între timp, săptămâna trecută, procurorii au descins la Spitalul Județean și au audiat mai mulți medici care s-au ocupat, direct sau indirect, de pacienta respectivă.

Legat de această situație, profesorul Marius Craina, managerul de la Județean, ne-a declarat următoarele : „În momentul de față, colegii mei sunt chemați la audieri de către procurori. Vă pot spune, cu mâna pe inimă, că medicii care s-au ocupat în mod direct de doamna Petrescu și-au făcut meseria impecabil. Din nefericire, însă, tragedia doamnei Petrescu are legătură cu o posibilă infecție nosocomială, contractată de dumneaei în spitalul nostru. Ancheta va demonstra în final cine este vinovat de producerea acestei drame” , a ținut să precizeze doctorul Craina.

Acesta a recunoscut și că, „asemenea situații, legate de infecțiile luate în spital, de anumiți pacienți, cu imunitate scăzută din cauza afecțiunilor de care suferă, sunt, din nefericire, întâlnite în spitale. Nu se întâmplă doar la noi sau exclusiv în spitalele din România, însă trebuie să recunoaștem adevărul, indiferent de implicațiile acestuia, și să remediem cu toate puterile noastre asemenea probleme grave, a concluzionat managerul Spitalului Județean din Timișoara.

1 COMENTARIU

  1. Cum sa nu fie infectii intraspitalicesti cand ambulanta este obligata sa duca pacientii pana pe masa de operatie din blocul operator cu aceasi targa si bocanci cu care intra si in cotetul porcilor de unde a luat pacientul sau intra in sectiile de terapie intensiva tot asa.

LĂSAȚI UN MESAJ