Mii de timișoreni, în frunte cu Nicolae Robu, au alergat prin centrul orașului pentru a susține mai multe proiecte sociale FOTO-VIDEO

1486

Vremea frumoasă a scos din casă, în această dimineață, aproape 2.400 de timișoreni, care și-au dat întâlnire în Parcul Rozelor pentru a participa la cel mai mare eveniment de alergare în masă din capitala Banatului. Este vorba de Timotion, acțiune organizată de comunitatea Alergotura, ai cărei membri sunt joggeri amatori care promovează alergarea și oferă ajutor în mod voluntar începătorilor care doresc să facă mișcare pentru sănătate.

În total, participanții s-au putut înscrie la cinci curse, create pentru posibilitățile fiecărui alergator. Startul în primele două curse, semimaratorul Flex (22 km) și Crosul Visma (6 km), s-a dat la ora 09.30. Printre cei care s-au așezat la linia de start s-a numărat și primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Mă bucur că pot participa și la ediția din acest an a Timotion. Vreau să vă felicit că faceți sport, că alergați. Cred că toți suntem tineri prin spirit, nu contează ce scrie în buletin, vârsta pe care o avem„, le-a spus participanților Nicolae Robu.

La fel ca la ediția din anul precedent, au fost organizate și două curse speciale la care au putut participa oamenii aflați în scaun rulant sau familiile care au copii în cărucior sau baby wrap. Toți participanții Timotion au contribuit și la împlinirea unor proiecte locale. Astfel, fiecare participant a donat taxa de înscriere pentru unul din cele 16 proiecte din comunitate înscrise.

Festivitatea de premiere a alegătorilor se desfășoară între orele 13.00 – 14.00, în Parcul Rozelor, dar acțiunile din cadrul Timotion nu se opresc. Aici vor fi susținute o serie de concerte în aer liber cu intrare liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ