Doi albanezi au ajuns la Jimbolia. Dar au plecat spre… Italia

190

Poliţiştii de frontieră au predat autorităţilor de frontieră sârbe, conform acordului de readmisie încheiat între cele două state, doi cetăţeni din Albania, ce intenţionau să intre ilegal în România, pe jos, pe la frontiera verde.

În data de 22 aprilie 2016, în jurul orei 10.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia – I.T.P.F. Timişoara au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere, două persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării.
Imediat la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă, care a reţinut persoanele în cauză în apropierea frontierei cu ţara vecină, acestea fiind conduse la sediul Poliţiei de Frontieră Jimbolia, pentru cercetări.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei doi  bărbaţi, în vârstă de 48, respectiv 27 de ani, sunt cetăţeni albanezi.
Aceştia au declarat că intenţionau să treaca ilegal frontiera pentru a ajunge în Italia, în căutarea unui loc de munca.
Poliţiştii de frontieră i-au predat pe cei doi cetăţeni albanezi autorităţilor sârbe, în vederea punerii în aplicare a acordului de readmisie încheiat între cele două ţări, fiind luată măsura interdicţiei de a intra în România pentru o perioadă de 5 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ