Mâine se deschide circulația pe autostrada Timișoara-Lugoj

103

Șoferii vor putea circula de mâine pe autostrada Timișoara-Lugoj, au anunțat autoritățile județene. Aceasta va fi practicabilă pe tronsonul cel nou, de la Remetea Mare la Șanovița.

Lotul II al autostrăzii Timișoara-Lugoj prevede un nod rutier, mai multe poduri, pasaje și podețe, dar și două benzinării și două parcări. “Sper, cu ajutorul lui Dumnezeu, ca mâine să dăm drumul la autostradă, comisia de recepție va fi aici pentru a da drumul”, a spus Titu Bojin, șeful CJ Timiș.

În plus, conducerea CJ Timiș susține că urmează să facă și cele trei descărcări promise de pe centură. “Urmează ca după ce autostrada va fi dată în funcțiune să facem demersurile necesare. Avem aprobate cele trei ieșiri la Bethausen, Șanovița, Recaș și să poată intra în discuție cea de-a patra coborâre, de la Sânandrei, cu bani de la CNADNR. Ne străduim să facem în așa fel încât să obținem aceste lucruri”, a adăugat președintele Consiliului Județean Timiș.

Reamintim, lotul II al autostrăzii Timişoara-Lugoj a fost terminat cu şase luni înainte de termen. Lucrările au demarat în 10 ianuarie 2014 şi ar fi trebuit să fie gata în 10 iulie 2016.

Valoarea lucrărilor este estimată la 423 milioane de lei, fără TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ