Mai există o speranţă pentru vaporaşe! Vestea şi reproşul făcute de ministrul Apelor şi Pădurilor video

212

Există totuși speranţa ca vaporaşele Timişoreai să circule pe Canalul Bega până la final de iunie. Vestea bună vine de la ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, care a făcut o vizită la Timişoara.

Oficialul promite că săptămâna viitoare hotărârea de Guvern care prevede înfiinţarea Administraţiei Canalului Navigabil Bega va intra în şedinţă şi va fi aprobată de Executiv.

Ministrul aduce însă şi critici administraţiei Robu. Deneş a spus că edilul „a pus carul înaintea boilor” şi că a anunţat foarte târziu Ministerul Apelor şi Pădurilor că sunt probleme şi că există riscul să pierdem 6 milioane de euro.

„A pus carul înaintea boilor! Să faci agrement pe un luciu de apă trebuie să se înființeze o administrație a canalului Bega. Lucrul acesta nu s-a întâmplat, s-au cumpărat vaporașele fără ca această administrație să existe. Era pericolul ca în luna iunie, banii să fie returnați de Consiliul Municipal Timişoara. Acest lucru ni s-a adus la cunoștință, la Ministerul Apelor, la sfârșitul anului trecut. Noi am avizat deja acea hotărâre de Guvern”, a spus ministrul Apelor şi Pădurilor.

Rămâne de văzut dacă Guvernul va onora promisiunea ministrului Deneş. Dacă se întâmplă aşa, vara aceasta ne vom bucura de plimbări cu vaporaşe pe Bega.

LĂSAȚI UN MESAJ