Studenții luptă pentru titlul de campioană națională

67

Timișoara devine în acest week-end cel mai important punct pe harta sportului universitar. Universitatea Politehnică este gazda turneului final al Campionatului Național în care opt echipe își dispută titlul dar și calificarea la turneul european.

Readusă la viață în 2015 după câțiva ani de pauză, competiția de fotbal rezervată echipelor universitare este găzduită în aceste zile de Universitatea Politehnica Timișoara. Cele mai bune 8 formații universitare își vor disputa de vineri și până duminică titlul de campioană a facultăților.

Nivelul tehnic la care se așteaptă organizatorii este unul destul de ridicat pentru că fiecare echipă are în componență fotbaliști ce evoluează în Liga 2 sau Liga 3. De altfel la edițiile precedente au existat cazuri în care unele universități s-au prezentat și cu jucători din Liga 1! În anul 2007, Universitatea Craiova s-a prezentat tot la Timișoara cu Ionuț Luțu în teren, jucător cu vechi state în prima ligă.

Tragerea la sorți a sferturilor de finală a stabilit perechile: Universitatea Politehnica Timișoara – Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică Iași – Universitatea Constantin Brâncuși Târgu Jiu, Universitatea Politehnică București – Universitatea Valahia Târgoviște, Universitatea Oradea – Universitatea de Vest Timișoara.

Meciurile se joacă vineri, orele 16 și 18, pe Știința și pe terenul Păltinișanu 2, sâmbătă au loc semifinalele, ora 14 și ora 16, pe terenul sintetic de la Baza 2, iar duminică se joacă finalele – cea mare de la ora 16, pe Știința. Singura noutate adusă este scurtarea reprizelor la 30 de minute în fazele eliminatorii, doar finala mare urmând a se juca pe o durată normală de 45 de minute.

Campioana României va participa în 20-30 iulie la European Universities Games, la Coimbra, în Portugalia. La ediția de anul trecut România a fost reprezentată de Universitatea de Vest Timișoara din postura de campioană națională, care a ocupat locul 9 în ierarhia finală europeană.

 

LĂSAȚI UN MESAJ