Luare de ostatici într-o biserică din nordul Franței: Trei persoane au murit. Printre acestea şi cei doi atacatori-VIDEO

496

Doi bărbaţi înarmaţi cu cuţite au luat marţi mai mulţi ostatici într-o biserică dintr-un oraş din nordul Normandiei, în apropiere de Rouen (nordul Franţei), a anunţat o sursă din poliţie, informează Reuters.

Potrivit sursei citate, între patru şi şase oameni sunt ţinuţi ostatici de doi atacatori în oraşul Saint-Etienne-du-Rouvray (Seine-Maritime).

Potrivit site-ului Normandie Actu, printre ostatici se numără şi preotul. Motivaţiile suspecţilor sunt deocamdată necunoscute. La locul incidentului sunt aşteptate echipe de intervenţie.

Publicaţia Derniere Nouvelle D’Alsace (DNA) relatează că Brigada Rapidă de Intervenţie (BRI) din Caen se află deja la biserică, iar cartierul în care este situat lăcaşul de cult a fost închis. Potrivit DNA, este vorba de cinci ostatici: un preot, două măicuţe şi doi enoriaşi.

Upadate: Un ostatic a fost omorât, cel mai probabil este vorba despre preotul bisericii. Cei doi atacatori au fost ucişi, la rândul lor. Zona este în continuare blocată. Martorii susţin că au auzit mai multe focuri de armă. Ministrul de Interne francez Bernard Cazeneuve, care s-a deplasat în zonă, a confirmat că suspecţii au fost neutralizaţi. Potrivit Le Parisien, suspecţii au ieşit în faţa catedralei, unde au fost împuşcaţi de poliţiştii de la Brigada de Cercetări şi Intervenţii.

Sursă: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ