Lovitură pentru români! Schimbarea va veni înainte de sărbătorile de iarnă

472

O nouă lovitură pentru toți românii. Schimbarea va veni în cel mai nepotrivit moment, mai exact, înainte de sărbătorile de iarnă.

Prețul pâinii ar putea să crească între 15-20% până în decembrie, influențat de producția grâului din acest an, care în unele zone ale țării a fost afectată de vremea capricioasă, a declarat Dragoș Frumosu, președintele Sindicatelor Federației din Industria Alimentară.

„Prețul pâinii din România este un preț ireal, mult sub valoarea reală, un kg de pâine costă undeva la 3 lei – 3,5 lei, iar pe raft poate ajunge până la 6-7 lei. La pâine nu s-a modificat prețul față de anul trecut, de acum încolo se poate modifica pentru că vremea capricioasă a cam afectat producția. Până la finalul anului s-ar putea înregistra o creștere cu 15-20%”, a declarat pentru Dragoș Frumosu, președintele Sindicatelor Federației din Indutria Alimentară.

„Problema noastră însă nu este asta, faptul că pentru o pâine de 1 leu vom ajunge poate să plătim 1,2 de lei, nu ar reprezenta o diferență foarte mare în buzunar. Problema noastră este că veniturile nete sunt foarte mici. Dacă la un neamț o creștere de 10 cenți nu înseamnă nimic la salariul său de 2.000 de euro, însă la noi 10 cenți sau 40 de bani înseamnă foarte mult”, adaugă Dragoș Frumosu, conform Ziare.com.

„La lapte este o creștere de 8% care este parțial nejustificată, dar dacă discutăm depre lapte și despre o astfel de creștere trebuie să discutăm că în alte țări membre ale Uniunii Europene, unde prețul a scăzut cu 12%, ori de ce în România există această creștere iarăși este un lucru pe care nu pot să mi-l explic în mod direct”, spune Frumosu.

sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ