Loteria bonurilor fiscale: o nouă extragere va avea loc duminică

77

Loteria bonurilor fiscale: o nouă extragere a bonurilor fiscale va avea loc duminică, 17 ianuarie 2016, pentru bonurile emise între 1–31 decembrie 2015. Fondul de premiere pentru extragerea lunară este de un milion de lei și vor fi acordate maxim 100 de premii.

Selecția câștigătorilor la Loteria bonurilor fiscale se face în două etape. Prima va avea loc duminică, 17 ianuarie a.c., şi va consta în extragerea bilelor care vor desemna ziua și valoarea bonurilor câștigătoare. Dacă numărul cererilor de revendicare depășește o sută, va fi organizată cea de-a doua extragere, deoarece nu pot fi decât de 100 de bonuri câștigătoare.

Extragerea la Loteria bonurilor fiscale va fi organizată în studioul TV al Loteriei Române, începând cu ora 17.

Extragerea va avea două etape, după cum urmează:

– etapa I: va fi extrasă o bilă pentru determinarea zilei bonurilor câștigătoare;
– etapa II: vor fi extrase 3 bile pentru determinarea valorii bonurilor câștigătoare.

Rezultatele extragerii vor fi postate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și al C.N. „Loteria Română” (CNLR) pentru o perioadă de minimum 30 de zile.

Ministerul Finanțelor Publice a virat, vineri, sumele aferente premiilor acordate în cadrul Loteriei bonurilor fiscale din data de 18 octombrie 2015, la care au participat bonurile emise în septembrie 2015. Pentru această extragere au fost depuse, în termenul legal de 30 de zile, 26 cereri de revendicare, însoțite de bonuri câștigătoare – emise în data de 16 septembrie 2015 și cu valoarea de 274 lei.

Ministerul Finanțelor Publice a achitat 24 de premii în conturile bancare indicate de câștigători, în sumă netă de 32.404 de lei pentru fiecare. Suma a rezultat după reținerea impozitului prevăzut de reglementările în vigoare.

Loteria bonurilor fiscale: alte detalii

Un bon fiscal este considerat câștigător la Loteria bonurilor fiscale doar dacă îndeplinește cumulativ condițiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul și seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data și ora emiterii, precum și numărul de ordine). Fiecare unitate teritorială ANAF, la care se depun bonurile fiscale câștigătoare în prima etapă de selecție, va elibera o copie a acestora cu mențiunea „conform cu originalul”, pe care va fi scris numărul unic de înregistrare. Pentru asigurarea transparenței, lista cu numerele unice de înregistrare ale cererilor de revendicare va fi publicată pe site-urile MFP și ANAF.

LĂSAȚI UN MESAJ