Liviu Dragnea, la ÎCCJ. Jurnaliștii, scoși din sala de judecată

52
Liviu Dragnea a fost adus marţi dimineaţă în fața judecătorilor instanței supreme care analizează contestaţia depusă de fostul lider PSD împotriva sentinţei definitive la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive.
Judecătorii vor dezbate o altă cale extraordinară de atac la care a apelat Dragnea, recursul în casaţie.
Liviu Dragnea a fost adus încătuşat şi transferat în sala de judecată unde ar putea da declaraţii. Avocata sa a cerut ca procesul să nu fie public, așa că jurnaliştii au fost scoşi din sală.

Se pare că, potrivit legii, odată cu admiterea în principiu a cererii de revizuire sau ulterior acesteia, instanţa poate suspenda motivat, în tot sau în parte, executarea hotărârii supuse revizuirii.

Alţi doi inculpaţi din dosarul angajărilor fictive au depus contestaţii în anulare pentru a scăpa de pedepse. Este vorba de Floarea Alesu – fost director al DGASPC Teleorman şi Olguţa Şefu – fost director executiv adjunct.
Pe 27 mai, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Conform rechizitoriului, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a două angajate – Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman, a arătat DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ