Liber la plătit taxe și impozite la Timișoara. Ce taxe s-au majorat în 2019

2685

Vacanța s-a terminat și pentru funcționarii de la Direcția Fiscală a Municipiului Timișoara. Aceștia au revenit la muncă și, de luni, ghișeele au fost deschise.

Primii timișoreni au trecut deja pe la Direcție pentru a-și achita dările locale. Cei care își plătesc taxele și impozitele pe anul 2019 până în 31 martie beneficiază de o reducere de 10%.

Atenție! Anul acesta taxele sunt mai mari la Timișoara. Proprietarii de firme plătesc 1,3% impozit pe clădiri – societăți comerciale, iar posesorii de mașini au de achitat dări și cu 50% mai mari.

Taxa pe turism a intrat și ea în vigoare din 1 ianuarie 2019. Astfel, cei care poposesc în Timișoara plătesc 2% din costul cazării în plus.

Tinerii căsătoriți care vor să spună ”DA” în altă locație față de Casa Căsătoriilor, pot solicita acest lucru și vor achita 1.000 de lei pentru deplasarea ofițerului de stare civilă.

 

2 COMENTARII

  1. DORESC SĂ mă informez DACĂ hotărârea de consiliu local privind taxele si impozitele locale din Timișoara MAI ESTE valabilă pentru persoanele soțiile urmase după sot ACESTA fiind deportat DIN ARDEALUL de nord și persoanele pensionară 704lei vor trebui să plătească impozitul pentru clădire

  2. Buna ziua.As dori sa aflu care este cadrul legislativ in următoarea speță:
    O persoană care are domiciliul în Timișoara are două autoturisme in proprietatea sa.Conform normelor in vigoare,impozitul se poate plati până la sfârșitul anului 2019.Persoana în cauza dorește să înstrăineze un autoturism si ca atare achită impozitul integral aferent anului 2019,pentru acest autoturism.I se respinge declarația de scoatere din evidență a autoturismului respectiv,pe motiv că trebuie să achite macar 50% si din impozitul celui de-al doilea autoturism pe care il detine.Conform carei legi sau ordonanțe se cere acest lucru?
    Va multumesc anticipat pentru raspuns.
    Cu stimă,
    Ec.Gabriela Piciorus

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.