Deputatul Marian Cucșa cere finanțare de la primărie pentru ca elevii liceului Moisil să ajungă la concursul de la Boston

98

Românii au un vechi obicei. Întotdeauna trăiesc totul intens la limita infarctului. Nimic nu prea este planificat dinainte. Veșnic nu sunt bani la orice proiect mai important. Chestiuni serioase se rezolvă în ultima secundă (dacă se mai rezolvă!). A devenit o constantă ca tineri elevi și studenți plini de idei și cu multă știință de carte să participe la concursuri internaționale unde se califică de cele mai dese ori în fazele finale. Dar, ca un făcut, tot timpul află doar în ultimul moment dacă pot pleca în străinătate la acele concursuri unde sunt calificați. Ba nu sunt vizele rezolvate, ba nu sunt bani sau alte motive din cele mai puerile. De data acesta se repetă povestea. Deputatul Marian Cucșa ia atitudine și cere implicarea primăriei pentru a asigura fondurile necesare tinerilor oameni de știință să ajungă în America.

Deputatul ALDE Timiș, Marian Cucșa a scris o misivă în acest sens:

”Propun Primăriei Timișoara să finanțeze costurile aferente deplasării elevilor timișoreni care vor să participle la concursul organizat de NASA în SUA!

Echipa Cassiopeia formată din câțiva elevi de la liceul Grigore Moisil din Timișoara luptă să ajungă la finala Zero Robotics din Boston, SUA, competiție la care s-a calificat, dar la care nu poate ajunge din cauza lipsei banilor. S-a strâns deja jumătate din suma necesară deplasării însă timpul e scurt, echipa urmând să plece la finalul lunii ianuarie dacă va mai reuși să adune aproximativ 9.000 de euro.

Am să solicit Consiliului Local, prin consilierul ALDE Timișoara, Laura Chindriș, să finanțeze această deplasare pentru a susține performațele lăudabile ale tinerilor de la liceul Grigore Moisil. Am citit în presă cum că guvernul ALDE-PSD nu susține tinerii care performează și am învățat că atunci când vii cu orice fel de acuză trebuie să vii și cu o soluție. Drept urmare, consider că cea mai rapidă soluție pentru a rezolva această problemă poate veni de la Primăria Timișoara, în subordinea căreia se și află liceul Grigore Moisil.

De asemenea, fac apel primarului Robu să convoace ședința de Consiliu Local în săptămâna în curs pentru a putea fi finanțată această deplasare în timp util.

Vreau să menționez faptul că în calitate de deputat, voi analiza posibilitatea întocmirii unei legi care să oblige administrațiile locale să finanțeze performanța tinerilor creativi și talentați.”

LĂSAȚI UN MESAJ