Srećna Nova Godina 2019! Comunitatea sârbă din Timişoara a celebrat revelionul pe rit vechi. Foto-Video

426

Cu un decalaj de aproape două săptămâni, sârbii din Banat au celebrat Revelionul pe stil vechi, după calendarul iulian, în urmă cu o săptămână fiind sărbătorit de aceştia Crăciunul.

La trecerea dintre ani, ce a fost sărbătorită în Timișoara, la restaurantul Lloyd, a luat parte atât comunitatea sârbă din Timiș, cât și invitaţi din Serbia, personalităţi ale municipiului de pe Bega, consulul Serbiei la Timişoara, Vladan Tadic, precum şi reprezentanţi ai conducerii sârbe, în frunte cu Ognean Cristici, preşedintele Uniunii Sârbe din România.

Muzica a fost pe măsura aşteptărilor, oferită de solişti vocali de prim rang, nume sonore ale muzicii sârbeşti și nelipsiţii tamburaşi. La miezul nopții nu au lipsit urările de bine pentru trecerea într-un nou an, mai bun şi mai prosper, urmată de populara urare “Srecna Nova Godina!”,ciocnirea paharelor de şampanie, sărutări, îmbrăţişări, iar la sfârşit, renumitul obicei de spargere a paharelor, care simbolizează alungarea ghinionului din vechiul an, pentru ca acesta să nu mai existe și în cel nou.

De pe mese nu a lipsit peştele, purcelul, renumita ţuică de gutui, aşa cum numai sârbii ştiu să o facă, cartofii sârbeşti, rulourile de carne şi alte specialităţi.

Mihaela Păunescu

LĂSAȚI UN MESAJ