”Leii” se apără după atacurile din presă

170

Dispute juridice, acuze în presă și amenințări cu instanțele de judecată. BC SCM Timișoara iese la atac după campania dirijată împotriva lor de un impresar de jucători.

Război în toată regula între BC SCM Timișoara și Sabin Gherdan, un impresar al jucătorilor. Clubul bănățean a devenit ținta a numeroase atacuri din partea unui anumit site de specialitate coordonat de Gherdan. Este vorba de totalbaschet.ro, un cunoscut site din baschetul românesc, care în ultima lună a publicat mai multe articole ce înfierează clubul timișorean vizavi de neplata unor restanțe către foștii baschetbaliști ai Timișoarei.

În fapt este tratată problema salariilor neîncasate de pe vremea în care echipa activa pe societatea Asociația Baschet Club Timișoara. În urmă cu exact un an clubul a rămas fără finanțare după blocajul impus autoritățiilor locale și s-au acumulat datorii către jucătorii și antrenorii existenți în acel moment. După două luni de restanțe, aceștia au părăsit echipa și în locul acestora au fost aduși alții.

Clubul acuză o adevărată campanie de șantaj făcută de Sabin Gherdan, prin intermediul site-ului pe care îl coordonează. Ba mai mult, BCT subliniează incompatibilitatea lui Gherdan cu postura de reprezentant al jucătorilor: ”În ceea ce îl privește pe reprezentantul legal al jucătorilor, acesta nu este nici vreun impresar/agent licenţiat FIBA şi nu este nici măcar licenţiat a practica avocatura pe teritoriul ţării şi neavând, deci, dreptul de a reprezenta subiecţi de drept în relaţiile juridice cu terţe persoane”.

Șefii ”leilor” au identificat și alte capitole identice practicate de Gherdan prin intermediul site-ului totalbaschet.ro. În aceste condiții BCT studiează varianta unui proces intentat lui Gherdan pentru afectarea imaginii clubului.

Trebuie spus că noua conducere a secției și-a însușit existența datoriilor de 100.000 de euro, deși în mod legal nu mai au nicio legătură cu vechea societate. ”Eforturile depuse de clubul nostru sunt realizate benevol, întrucât nu există vreo prevedere legală care să ne oblige în acest sens la realizarea unei astfel de conduite”, se arată într-un comunicat al clubului pe această temă semnat de președintele secției, Ilie Trițoiu. Principala problemă în achitarea restanțelor vine din faptul că plata nu poate fi făcută decât din sursele private.

 

LĂSAȚI UN MESAJ