Lărgirea drumului spre autostrada Timișoara – Arad poate începe. A fost semnat contractul!

689

Autoritățile județene au semnat contractul de proiectare și execuție pentru lărgirea drumului județean 691 Dumbrăvița – Giarmata – Autostrada A1. Potrivit documentelor, șantierul se va întinde pe 30 de luni, primele șase fiind alocate întocmirii proiectului tehnic. Proiectu este împărțit în două loturi.

Primul este cuprins între Centura Timișoarei și nodul rutier de urcare pe autostradă de la Giarmata. Cel de-al doilea presupune lărgirea drumului prin localitatea Dumbrăvița. Acesta va intra în lucru după finalizarea primului, mai ales că aici trebuie mutați cel puțin 12 stâlpii din cadrul liniei metropolitane de transport.

„Lotul 1, de la centură până la autostradă este cel mai important. Rezolvăm traficul infernal care este la acest moment. Semnăm, cred, cel mai important proiect de infrastructură rutieră”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Primul sector de drum ce va intra în modernizare are 6,6 kilometri și costă 20 de milioane de lei. Cel de-al doilea are 6 kilometri, iar costul se ridică la 29 de milioane de lei, prețuri fără TVA.

„După proiectare, în iarnă, vom începe cu organizarea de șantier. Din primăvară, probabil din aprilie, în funcție de vreme, vom demara lucrările. Se va circula. Vor fi momente în care va fi oprită complet circulația”, a spus constructorul. Modernizarea drumului județean 691 este finanțată prin Programul Operațional Regional.

 

LĂSAȚI UN MESAJ