La un pas de bătaie în Consiliul Local Timişoara, la şedinţa festivă dedicată Revoluţiei

504

Scandal la ședința de Consiliu Local Timișoara dedicată împlinirii a 27 de ani de la izbucnirea Revoluției de la Timișoara. Chiar dacă ședința a început și s-a derulat într-o atmosferă de unitate, spiritul s-a încins în momentul în care a luat cuvântul regizorul Ioan Ieremia, care a făcut o afirmație – șoc: „Toți foștii mei informatori la Securitate, deci din Teatru, au ajuns cetățeni de onoare ai Timișoarei.”

În aplauzele revoluționarilor, primarul Nicolae Robu i-a cerut lui Ioan Ieremia să își ceară scuze: „O fi scăpat o persoană, nu știu, care să aibă și acea calitate despre care s-a făcut vorbire. Asta nu dă nimănui dreptul să lovească în ceea ce înseamnă cetățean de onoare al Timișoarei. Eu vă rog să vă cereți scuze.”

Ioan Ieremia nu a cedat și și-a întărit acuzațiile. Primarul Nicolae s-a ridicat din prezidiu pentru a-l liniști pe Ieremia, făcând totodată un scut care să îl protejeze pe regizor de furia unui revoluționar.

În cadrul ședinței de Consiliu Local dedicate zilei de 16 decembrie, unul dintre Revoluționari a solicitat înființarea unui Departament pentru Revoluționari în cadrul Primăriei Timișoara, pentru a profita de faptul că „revoluționarii sunt niște muzee vii”.

Sursa: Radio Timişoara

LĂSAȚI UN MESAJ