Vin ninsorile! Cum va fi vremea în următoarele zile

4220

Pentru următoarele zile, meteorologii anunţă valori termice mai scăzute decât ar fi normal în această perioadă. Mai mult, ninsorile vor cuprinde treptat marea majoritate a regiunilor ţării.

La noapte, nebulozitatea se va accentua treptat în jumătatea de nord-est a teritoriului. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări în cursul zilei în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -7 grade în estul Transilvaniei şi 4 grade în Dealurile de Vest. Izolat, dimineaţa şi noaptea se va semnala ceață şi chiciură.

Sâmbătă, deşi valorile termice vor marca o creştere faţă de intervalul precedent, vremea se va menţine rece pentru această perioadă, în special dimineaţa şi noaptea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 grade în estul Transilvaniei şi 5 grade în Oltenia. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în majoritatea regiunilor în cursul zilei, dar numai izolat şi trecător va fulgui în est şi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare pe crestele montane, dar trecător şi pe spaţii mici şi în sudul teritoriului. Dimineaţa si noaptea, în zonele joase de relief, izolat va fi ceaţă, asociată şi cu depunere de chiciură.

Duminică dimineaţa şi noaptea vremea se va menţine mai rece decât în mod normal pentru această perioadă din an, în timp ce valorile termice diurne se vor situa în general în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi mai mult senin pe parcursul zilei, dar se va înnora treptat în a doua parte a intervalului în special în regiunile nordice si nord-vestice, unde izolat va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 grade în estul Transilvaniei şi 6 grade în zona de deal a Moldovei. Mai ales noaptea, în zonele joase de relief, izolat va fi ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.

Luni, înnorările accentuate vor cuprinde treptat majoritatea regiunilor, iar aria precipitațiilor sub formă de ninsoare va fi în extindere, acestea urmând a se semnala în special în jumătatea de nord a ţării şi pe arii restrânse în restul zonelor. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 grade în estul Transilvaniei şi 6 grade în Dealurile Moldovei.

Marţi şi miercuri, valorile termice, mai ales cele diurne se vor situa în general în jurul mediilor multianuale. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată la început în nord-est şi la munte, iar spre sfârşitul intervalului, în special în sud-vest.

LĂSAȚI UN MESAJ