La ce mai folosește congelatorul pe lângă păstrarea alimentelor

182

E greu să ne imaginăm cum am putea păstra carnea sau legumele pe termen lung, dacă nu am avea congelatorul din bucătărie. Ca să nu mai vorbim de înghețată! Dar poți face mult mai multe lucruri cu un congelator. Vei fi uimită la ce te poate ajuta!

Prelungește viața dresurilor fine

Dacă te numeri printre acele femei care au ghinionul să rupă dresurile chiar de la prima purtare, iată ce trebuie să faci: umezește ciorapii noi, stoarce-i bine de apă, pune-i într-o pungă de plastic și bagă-i în congelator până a doua zi. Lasă-i să se dezghețe și să se usuce la umbră. Dacă îi congelezi înainte de prima purtare, fibrele vor deveni mai rezistente.

Lărgește pantofii înguști

Dacă ți-ai cumpărat pantofi noi și te cam strâng, umple două pungi cu apă, leagă-le bine la gură să nu curgă și pune-le în interiorul pantofilor. Apoi congelează-i o zi sau două. Apa înghețată crește în volum și lărgește pielea.

Curăță guma de mestecat

Dacă ți s-a lipit gumă de mestecat pe pantofi, pe geantă sau pe jeanși, pune obiectele respective câteva ore în congelator, apoi folosește un cuțit fin să cureți guma. Fiind înghețată, guma se îndepărtează cu ușurință.

Înlătură mirosurile grele

Dacă ai o pereche de încălțăminte, un portofel sau alt obiect care a căpătat un miros neplăcut persistent, pune-le în pungi curate și congelează-le câteva zile. După ce se dezgheață, vei observa că mirosul este mult mai slab. Prin congelare, sunt omorâte bacteriile sau mucegaiul care întreține izul neplăcut.

Salvează rujurile preferate

Dacă ai prea multe rujuri și le folosești mai rar, cel mai bine ar fi să le ții în congelator. Astfel le prelungești viața, împiedici dezvoltarea bacteriilor pe suprafața lor cremoasă și se păstrează mai bine culorile.

Congelatorul, bun și pentru creionul de ochi

Ca să fii sigură că ascuți perfect creionul de ochi, este bine să îl bagi câteva ore în congelator, să fie vârful minei complet înghețat.

Salvează friptura arsă

Dacă ai uitat friptura prea mult în cuptor și a început să se ardă, scoate-o imediat într-un recipient din plastic sau sticlă rece și pune-o câteva minute la congelator. Frigul va opri procesul de ardere a cărnii, iar tu poți îndepărta mai ușor părțile arse cu un cuțit.

Sursa: Libertatea pentru femei

LĂSAȚI UN MESAJ