La cât va ajunge stadiul lucrărilor la centura Timișoarei în 2020?

63

Se lucrează în continuare la construirea centurii Timișoarei pe partea de sud. Potrivit DRDP Timișoara, până la finalul anului, stadiul va ajunge la 20%.

Pe sectoare însumând peste 2 km de pe centura Timișoara sud a fost așternut stratul de bază din mixtură asfaltică, primele sectoare fiind în zona localității Utvin și, de săptămâna aceasta, și în zona localității Moșnița Nouă.

La 15 din cele 44 de podețe aflate de-a lungul șoselei de ocolire s-au montat prefabricatele, restul podețelor fiind în diferite stadii de execuție.

În cursul acestei săptămâni s-au mai realizat demolări ale unor foste hale din zona Utvin, umpluturi cu pământ, foraje la pile, stabilizări cu balast, diferite drenaje.

La pasajul de la km 5+366, intersecția cu DN 59 Timișoara – Șag, se lucrează la cofrarea culeei 1 și, pe lângă drumul național, antreprenorul a realizat o bandă pentru a devia circulația și a executat săpăturile pentru pilele viitorului pasaj.

”Până la finalul anului, stadiul de realizare al centurii va depăși 20%”, a precizat directorul regional DRDP Timișoara, Horațiu Simion.

Termenul de finalizare al celor 25 de kilometri este 25 martie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ