Județul Timiș are buget! A fost aprobat în unanimitate

50

Județul Timiș are, oficial, buget pentru anul 2020. Aleșii locali au probat proiectul în unanimitate, în cadrul plenului Consiliului Județean Timiș, de miercuri.

„Bugetul județului Timiș a fost aprobat în unanimitate de consilierii județeni, reuniți în ședința extraordinară. Avem 657 de milioane de lei, pregătite să fie investite în educație, sănătate, drumuri sau cultură. Țin să le mulțumesc colegilor mei, aleși locali, pentru acest lucru și pentru că au înțeles cât de importantă este dezvoltarea continuă a Timișului”, a transmis Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

Iată cum este împărțit bugetul pentru investiții:
• ț – 25 de milioane de lei, pentru întreținere și funcționare
• ăă – 21 de milioane de lei
• ț – aproximativ 170 de milioane de lei
• ț ă – 45 de milioane de lei
• – 2,5 milioane de lei, pentru lucrări de reparații la biserici

O bună parte din bani se vor investi în modernizarea infrastructurii. Sunt 36 de sectoare de drum județean care vor fi reabilitate sau lărgite. Nu toate aceste loturi vor vedea, însă, asfalt nou în 2020. Pentru unele se elaborează doar studii. Iar pentru altele se continuă asfaltările începute anul trecut.

Cele mai scumpe reabilitări vizează proiectele: ”Ranforsare DJ 692B Tomnatic – DN6, proiectare, execuție și dobândirre teren”, cu o valoare de 8,1 milioane de lei. De asemenea, se vor cheltui 6,6 milioane de lei pentru asfaltarea drumului județean 609J, sectorul Crivobara – Vizma.

Cu câte 2 milioane de lei se va lărgi la 4 benzi drumul Timișoara – Moșnița Nouă și cel care duce la Aeroportul Traian Vuia. Ambele sunt proiecte despre care se vorbește chiar și din anul 2013.

O analiză detaliată a bugetului județului Timiș pe anul acesta, puteți citi în numărul tipărit al ziarului Banatul azi, care apare joi, 13 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ