Șantierul de lărgire a drumului Timișoara – Moșnița Nouă, amânat

116

Demararea șantierului de lărgire la 4 benzi a drumului Timișoara – Moșnița Nouă a fost amânată cu cel puțin 3 luni. Asta, pentru că ofertele depuse la licitație sunt încă în evaluare, deși aceasta trebuia să se încheie în 12 februarie.

Comisia de analiză are nevoie de unele clarificări. Noul termen este 12 mai. Astfel, dacă autoritățile județene nu se mișcă repede și nu declară un constructor, atunci există riscul ca lucrările să nu înceapă în această vară sau să înceapă spre finalul anului, ceea ce înseamnă că în 2020 nu vom vedea drumul lărgit.

Lărgirea la 4 benzi a DJ592 costă 34 de milioane de lei. Banii vin prin PNDL și din bugetul județului Timiș. Au fost deja alocați de CJT, pentru anul acesta, 2 milioane de lei pentru începerea lucrărilor. Vor fi realizate sensuri giratorii, trotuare, piste de biciclete și iluminat public pe întreg traseul. În plus, vor fi plantați peste 1000 de arbori și se vor amenaja accese către străzile laterale și rigole de scurgere a apelor pe ambele părți ale drumului. De asemenea, lucrarea prevede atât alveole pentru staționarea autovehiculelor, cât și stații pentru transportul în comun.

LĂSAȚI UN MESAJ