Traseul pacientului din vestul țării suspectat de infecție cu coronavirus

4628

Pacientul din Reșița suspectat că ar fi infectat cu coronavirus, internat la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, a simțit primele simptome în 10 februarie – febră 39.5, disfagie, tuse iritativă. Bărbatul de 25 de ani a ajuns în Reșița, din Germania, în 7 februarie.

În 11 februarie, pacientul se prezintă în UPU, la Spitalul Județean Reșița, de unde este transportat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara. Ajunge în orașul de pe Bega, în noaptea de marți spre miercuri, la ora 02:00.

Medicii timișoreni îl izolează, conform metodologiei și fac testul de gripă, care iese negative.

„Se recoltează exudate feringiene și nazale, sânge integral pentru coronavirus. Probele ajung la ora 09.15 la DSPJ Timiș și sunt trimise la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș București, pentru confirmare. A fost informat și CNCSBT (n.r. Centrul Național de Control și Supraveghere a Bolilor Tansmisibile)”, a anunțat DSP Timiș.

Bărbatul a lucrat ca asistent medical la spitalul Trostberg, din Germania, având contact cu 4 persoane confirmate cu coronavirus, pe care le-a îngrijit până în data de 05.02.2020. La locul de muncă din Germania au fost folosite toate măsurile de siguranță și protecție, mai aflăm de la autorități.

LĂSAȚI UN MESAJ