Jandarmii timișoreni se pregătesc în forță pentru verificarea abilităților, în cazul atacurilor

260

La Timișoara vor avea loc exerciții de antrenament ”Tibisis 2016”, pentru verificarea abilităților jandarmilor, în cazul unor atacuri.

În perioada 4 – 6 octombrie 2016, în municipiul Timişoara, se va desfăşura exerciţiul de antrenament “TIBISIS16”, la care vor participa structuri componente ale Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului, având drept scop dezvoltarea capacităţii de interoperabilitate în sistem integrat, precum şi pentru verificarea capacităţii de reacţie şi intervenţie, a forţelor de ordine, în diferite situaţii.

Este un exerciţiu de antrenament planificat, iar o parte din activităţile cuprinse în scenariu, se vor desfăşura în spaţiul public, fără a afecta buna desfăşurare activităţilor instituţionale sau cetăţeneşti şi fără a impune restricţii majore de circulaţie.

Activităţile planificate în spaţiul public se vor desfăşura, după cum urmează:

– în zona Palatului Dicasterial Timişoara – 04 octombrie 2016,
începând cu ora 16.00;
– în Piaţa Libertăţii Timişoara – 05octombrie 2016,
începând cu ora 10.00;
– pe strada Calea Martirilor 1989, ieşirea din municipiul Timişoara, spre comuna Giroc – 06 octombrie 2016, începând cu ora 10.00;

De asemenea, pentru prevenirea incidentelor nedorite, la nivelul municipiului Timişoara se desfăşoară o campanie de informare a populaţiei, referitoare la organizarea şi desfăşurarea exerciţiului, precum şi la măsurile specifice asigurate de forţele de ordine.

”Pe această cale, dorim să informăm populaţia ca, în cazul în care asistă la unul dintre aceste exerciţii, să-şi păstreze calmul şi să respecte indicaţiile forţelor de ordine aflate la faţa locului”, declară purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Timiș, Marc Cristian.

LĂSAȚI UN MESAJ